1. Home
  2.  · Sistemul de aprovizionare cu materie primă și logistică

Proiect

Sistemul de aprovizionare cu materie primă și logistică

Fabrica sunliquid® va transforma aproximativ 250.000 tone de paie de cereale în 50.000 tone de etanol celulozic pe an. Această biomasă trebuie furnizată în cantitatea și la calitatea cerută, la momentul și la costul potrivit. Ca urmare, unul din principalele puncte pe care s-a concentrat proiectul a fost stabilirea unui sistem fiabil de aprovizionare cu materie primă.

Disponibilitatea materiei prime

Partenerii de proiect au evaluat diferite zone rurale potrivite, care ofereau suficient teren arabil pentru a asigura o provizie abundentă de materie primă sustenabilă, chiar și în perioadele de recoltă scăzută. Partea de sud-vest a României a fost identificată ca având o bogăție de deșeuri agricole, din care mare parte sunt lăsate pe câmp pentru a fi arse. Fermierii din acea regiune sunt deschiși la proiect, deoarece acesta le oferă un mod alternativ de a utiliza paiele și, în același timp, va reprezenta o sursă suplimentară de venituri.

Depozitarea materiei prime

De obicei, paiele se recoltează în decurs de câteva săptămâni în timpul anului. De aceea, cea mai mare parte din paiele necesare procesului trebuie depozitate și apoi transportate la fabrică la momentul corespunzător pentru producție. Baloții pot fi stocați fie direct la ferme, fie în facilități de depozitare intermediare.

Transport

Pentru a evita distanțele lungi de transport, a economisi costuri și a reduce emisiile de CO2, paiele necesare se vor recolta pe o rază de 70 km față de fabrică. Pentru a implementa un sistem de logistică și transport, partenerii SUNLIQUID abordează următoarele sarcini:

  • Identificarea celei mai practice forme a baloților de paie pentru a putea fi transportați, manipulați și depozitați ușor
  • Evaluarea metodelor de depozitare disponibile
  • Identificarea de procese corespunzătoare pentru gestionarea adunării paielor în baloți și a depozitării
  • Analiza și evaluarea diferitelor metode de transport precum transportul rutier, pe calea ferată sau pe apă

Latest News

11-10-2021

Update on construction progress of CreaSolv® PVC prototype recycling plant

13-07-2021

Webinar 'Recycling of plastics – towards a more sustainable plastic treatment in 2030'

Upcoming Events

20-10-2014
- 21-10-2014
Straubing
Cooperation Forum “Biopolymers”
27-10-2014
- 29-10-2014
San Diego (USA)
World Bio Markets USA