1. Home
  2.  · 
  3. Fermieri
  4.  · Informații suplimentare privind lanțul valoric

Fermieri

Informații suplimentare privind lanțul valoric

Curățarea terenului și balotare

Pe durata recoltării, paiele vor fi comprimate pe teren în baloți pătrați, mari, cu densitate înaltă. Baloții trebuie să fie colectați imediat după comprimare.

Pentru o manipulare eficientă, sunt necesari baloți pătrați cu următoarele caracteristici:

  • Dimensiune: Î 90 cm x l 120 cm x L 240 cm
  • Greutate: min. 450 kg

Colectare și încărcare

În urma comprimării baloților, aceștia trebuie să fie ridicați de pe teren cu un tractor cu încărcător frontal/ stivuitor telescopic sau încărcător cu pneuri și încărcați apoi în camion sau aduși în depozitul fermierului de la fața locului.

Stocare

După ce sunt ridicate într-un tractor sau un camion, paiele sunt fie stocate în locația fermierului, fie aduse într-o unitate intermediară de stocare. Cerințe pentru o stocare corespunzătoare a paielor:

  • Protecție împotriva factorilor externi, cum ar fi vremea, rozătoarele, praful, noroiul, contaminarea cu ulei
  • Stocare pe o platformă de beton sau alternativ, stocare pe pietricele sau alte materiale care permit scurgerea apei în caz de ploaie.

Transport

Pentru prelucrarea ulterioară baloții trebuie să fie transportați de pe teren la unitatea de stocare și mai târziu din unitatea de stocare la fabrică. Transportul va fi realizat fie într-un tractor cu remorcă (pentru distanțe scurte), fie în camion (pentru distanțe scurte și lungi).

Latest News

28-09-2022

Circular Materials Conference 2022

04-08-2022

Bringing Science to Society

Upcoming Events

03-10-2022
- 09-10-2022
Warsaw, Poland
Circular Week 2022
24-10-2022
- 28-10-2022
Umwelt-Campus Birkenfeld
13th International Circular Economy Week - The imperative of the times: Creating resilient economic and social structures